Důležitou motivací při výcviku jsou pamlsky, já nejraději používám něco měkkého, malého a pro psa velmi chutného. Pokud je nouze, používám nakrájený párek, pokud mám čas, upeču svým psům játrové pamlsky. Pokud i Vy chcete pro své pejsky něco opravdu dobrého, můžete to zkusit taky.
Zatím žádný pejsek jejich vůni a chuti neodolal :-)
Recept jsem našla na stránkách u Jany Ježkové.
Recept na játrové pamlsky
1/2 kg kuřecích jater
1 větší vejce
1/2 čajové lžičky sušeného česneku
(pozor - zkontrolujte údaje o složení na sáčku s kořením - někdy výrobci
přidávají oxid siřičitý, který může způsobit alergii)
2 hrníčky polohrubé mouky (špaldové mouky nebo ovesných vloček)
Příprava:
Troubu předehřejte na 180°C. V kuchyňském robotu rozmixujte játra smíchaná s
vajíčkem a česnekem. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto musí být husté, ale
tekuté, aby se dalo nalít na vymazaný plech. Pečte asi 30 minut. Nechte trochu
vychladnout a nakrájejte na kostičky velikosti zhruba 0,5 x 1 cm (tlouštka by
měla být cca 0,5 cm). Po úplném vychladnutí rozdělte do uzavíratelných sáčků na
mražení (toto množství vyjde zhruba na 8 sáčků po dvou hrstech). Sáčky, které
nejsou určené k okamžité spotřebě uchovávejte v mrazáku. Nespotřebované pamlsky
dejte do ledničky a můžete je použít později, v ledničce vydrží asi týden.